BELEDİYE BAŞKANIMIZ ŞAHİN YILANCI'DAN BASIN AÇIKLAMASI

Belediye Haber » BELEDİYE BAŞKANIMIZ ŞAHİN YILANCI'DAN BASIN AÇIKLAMASI

BELEDİYE BAŞKANIMIZ ŞAHİN YILANCI'DAN BASIN AÇIKLAMASI

KENT MEYDANI YAPILACAK OLAN ALANDA BULUNAN BİNALARIN YIKIMINA BAŞLANDI

Kent Meydanı yapılacak olan alandaki binaların yıkım ihalesi yapılarak yüklenici firma tarafından yıkım işlemlerine başlanıldı.
Belediye Başkanımız Şahin YILANCI yıkım işlemleri başlanılan meydan projesinde sıkça sorulan sorulara cevap olması ve halkın bilgilendirilmesi niteliğinde bir basın açıklamasında bulundu :

‘’3 yıldır üzerinde titizlikle çalıştığımız Kent Meydanı projemiz 3 ayaktan oluşmaktadır.Bunlardan 1’inci olanı eski turistik binası yıkılarak Belediyemize ait bir Kültür ve İş merkezi yapılması ve Konuk Caddesi çevre düzenlemesi ,2’ncisi Atatürk Evi ve Müzesi Çevre Düzenlemesi,3’üncü ve son ayağı olan Kent Meydanı projemizde artık sona gelindi.

Meydan projemizin hazırlanması aşamalarında İstanbul Mimarlar Odası, TOKİ Mekansal Planlama Daire Başkanlığı,İTÜ Yüksek Mimar Hemşehrimiz Nuran ZEREN GÜLERSOY, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan konusunda yetkili kişiler ve Milletvekillerimiz ile yaptığımız istişare ve görüşmeler ışığında 5 farklı mimarlık ofisine 5 farklı Avan Proje hazırlatıldı. Çalışılan bu 5 Avan Proje’yi ilçemizdeki Siyasi Parti Temsilcileri, İstanbul ve ilçemizdeki STK Başkanlar, ilçemizde bulunan İnşaat ve Harita Mühendisleri, Mahalle Muhtarlarımız ile de paylaşarak İller Bankası’ndan gelen teknik heyet ile birlikte ilçemizin tarihi, kültürel, ekonomik dokusuna en uygun projeye el birliğiyle karar verdik.

Yapılacak alandaki Belediyemize ait 2.Atatürk Çarşısı’nda esnaflarımız yaklaşık 30 yıldır faaliyet göstermekteydiler. O günün şartlarına göre planlanan bu projenin hayata geçirilmesinde emeği olan başta dönemin Belediye Başkanı olmak üzere belediye çalışanlarına ve emeği geçen tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum.Bu dönüşüm ve değişimin bu aşamasında binanın tahliyeleri sırasında bizlere anlayış gösteren esnaflarımıza özellikle teşekkür ediyorum.

Günümüz şartlarında kent meydanına ihtiyaç duyulması,fiziki anlamda binanın artık ihtiyaçları karşılayamaması ve binanın fiziki imkanlarının da artık sağlıklı ve kullanıma elverişli olmayışından dolayı yıkımına karar verilmiştir.Bu süreçte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerince alınan karot örnekleriyle de binanın fiziki ömrünün tamamlandığı tarafımıza raporlanmıştır.

Meydanlar her ülkenin her kentin doğal,kültürel,ekonomik ve sosyal özelliklerine göre farklı içerik ve fonksiyonlara sahip olarak şekillendirilir. Bizler de yapımını gerçekleştireceğimiz bu meydanın planlarken hem geçmişle gelecek arasında bir köprü hem de kent yaşamına katkı sağlaması ilkeleriyle hareket ettik. Otopark yapımının da sıkça gündeme geldiği şu günlerde bu sorunun farklı alternatiflerle çözüme kavuşturacağımızı buradan bir kez daha belirtmek istiyorum. Aynı zamanda projemiz kapsamında Bağlar Hattı güzergahında hizmet veren dolmuşlarımıza da durak imkanı sağlanacağını da buradan hemşehrilerimize duyuralım.

Kent Meydanı yapılacak alanda yaklaşık 30 adet iş yerinin ve içerisinde kafe-restorant, yeşil alan ve gezinti alanları, süs havuzları, tören alanı ve birçok etkinliklerin de yapılacağı açık alan yer almaktadır.

Yapım ihale çalışmalarının devam ettiği projemizi 2018 yılı içerisinde bitirerek halkımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Tamamlanıp bittiğinde inşallah bölgenin en büyük ve en modern meydanına kavuşan ilçemiz bu güzellikleriyle anılacak.Şimdiden Kent Meydanı’nın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.’’

Tür : Diğer Tarih : 16.05.2017